زیره ادویه ای است که از دانه خشک گیاهی به نام زیره سبز که از خانواده جعفری است تهیه می شود زیره یکی از محبوب ترین ادویه ها است و معمولا در غذاهای آمریکای لاتین، خاورمیانه، آفریقای شمالی و هند و بسیاری دیگر از آن استفاده می شود هم به صورت دانه کامل و هم به صورت آسیاب شده موجود است.
زیره چیست؟
دانه های زیره با دست از یک گیاه یک ساله برداشت می شوند آنها کوچک، قایقی شکل و شبیه دانه های زیره اصل کرمان هستند رایج ترین نوع زیره، رنگ زرد مایل به قهوه ای است، اگرچه گاهی اوقات می توانید زیره سیاه، زیره سبز و زیره سفید را نیز پیدا کنید.
دانه های کامل را در دستور العمل های هندی (که جیرا نیز نامیده می شود) و زیره آسیاب شده به عنوان یک ماده در غذاهای مکزیکی و خاورمیانه و همچنین فلفل قرمز، سس باربیکیو، لوبیا پخته شده، سوپ و ماریناد پیدا خواهید کرد زیره یک ماده معمولی در پودر فلفل قرمز است و اغلب در ترکیبات ادویه جات دیگر مانند گارام ماسالا، پودر کاری، مخلوط آچیوت، ادوبوس، بربره و بهارات نیز یافت می شود.
ریشه ها
زیره یک ادویه باستانی است که در مصر و خاورمیانه رشد می کند در حفاری های 4000 ساله در سوریه و مصر باستان یافت شده است که هم به عنوان ادویه و هم به عنوان عنصری برای حفظ مومیایی ها استفاده می شد در کتاب مقدس هم در عهد عتیق و هم در عهد جدید آمده است.
از زمان های قدیم، زیره به طور گسترده در هند و همچنین یونانیان و رومی ها استفاده می شده است پس از استعمار اروپا، که توسط اسپانیایی ها و پرتغالی ها آورده شد، به غذاهای مکزیکی و آمریکای جنوبی راه یافت.